3 rustige honden: middelgroot

Ieder baasje heeft zijn eigen voorkeur bij een hond. De ene wilt graag kilometers lopen en de hele dag spelen met de hond. Terwijl de ander juist lekker thuis op de bank wilt zitten met gezelschap! Wij hebben voor het 2de een lijstje gemaakt voor middelgroot rustige honden. Hier een top 3. Wil je nog meer rustige hondenrassen weten lees dan het artikel rustige hondenrassen!

Labradoodle

Een Labradoodle is een kruising tussen de 2 bekende honden de Labrador en de Koningspoedel. Deze honden zijn ontzettend slim! Ze leren snel, daarom is de opvoeding niet lastig. De honden worden ook als hulphond ingezet. Labradoodles kunnen rustig zijn en hebben niet perse veel beweging nodig. Aandacht houden ze wel van, maar dat kan perfect als je bijvoorbeeld een gezin hebt. Ohja, de Labradoodle is wel altijd in voor wat geks, dus let op en stel grenzen!

Golden retriever

Een Golden Retriever is een hond die bijna iedereen wel kent. Een echte knuffelbeer. Ondanks zijn grote is het een rustige hond die veel van mensen houdt. Ze zijn daarom ook trouw aan hun baasjes. Ze zijn vrolijk en meegaan en zijn altijd in voor een spelletje! Let wel op de Golden Retriever kan snel overgewicht krijgen.

Labrador

Deze viervoeter komt in 3 verschillende kleuren: bruin, blond en zwart. Ze hebben allemaal een ander karakter, maar in het algemeen zijn het honden die niet veel beweging nodig hebben. Belangrijk is dan wel dat ze juist worden opgevoegd. Deze honden kunnen net zoals de Golden Retriever gebruikt worden als hulphond.  Als je wilt kan je deze hond rustig krijgen. Koop daarom eerder een pup dan al een volwassen hond. Er zijn namelijk zat Labradors die rennen ge-wel-dig vinden!

Spelen met middelgrote rustige honden

Je kan ook vertellen hoe je ervoor zorgt dat je jouw hond wat rustiger krijgt. Dit doe je door wanneer ze nog een puppy zijn pauze momenten in te lassen en elke keer na het wandelen stop je je hond even in de bench. Zodat je hond langzaam went aan wat rustigere momenten. Daar gaat je hond zich op aanpassen. Je dient hier alleen wel mee opletten want als je een border collie of herder hebt kan je natuurlijk niet continue rust momenten inlassen omdat dit van nature honden zijn die beweging nodig hebben en een hoop energie hebben. Het moet wel gezond blijven voor de hond. Je kan er ook voor kiezen om de hond te laten kauwen op iets zoals een bot! Hier kan hij zich lang mee vermaken.

We hebben ook een artikel voor kleine hondenrassen met een handig lijstje! 5 kleine rustige honden!