Het Chippen van je hond

Het chippen van je huisdier is niet alleen slim en handig maar vaak ook verplicht! Hieronder vertellen wij je graag meer over chippen en registreren van je hond of huisdieren.

Hond chippen verplicht

Het is niet meer alleen gebruikelijk om je hond te laten chippen, maar je kunt bijvoorbeeld ook konijnen, paarden, koi, papegaaien, fretten, slangen en schildpadden laten chippen. Chippen mag alleen gedaan worden door dierenartsen of door iemand die beroepsmatig chipt.

hond chippen bij de dierenarts

Verplicht door de verzekering

Je huisdier laten chippen is niet alleen bij de meeste verzekeringen verplicht maar ook erg handig als  je je huisdier kwijt bent geraakt of hij/zij bijvoorbeeld is weggelopen. Dankzij de chip kan de vinder samen met een dierenarts de eigenaar sneller opsporen. En dat is natuurlijk super want iedere huisdierbezitter wil niks liever dan zijn vermiste dier snel weer in de armen te kunnen sluiten. De chips en registratie worden ook gebruikt bij grenscontroles, zodat wordt voorkomen dat illegaal gevangen dieren in ons land worden geïmporteerd

Belangrijk om te weten bij het chippen

Je huisdier laten chippen is één, maar je moet je huisdier zelf registeren op een van de databanken. Er zijn er verschillende. Een overzicht vind je op www.chipnummer.nl. Daarna moet je er ook nog voor zorgen dat deze gegevens up-to-date blijven! Dit word door veel huisdiereigenaren vergeten en daarom vinden wij het erg belangrijk om je dit nog mee te geven.