Een kleine rustige hond 5 rassen

Wat is nou een kleine rustige hond? Wanneer beschouwen mensen een hond als rustig? De factoren of een hond rustig is ligt deels aan het ras, maar grotendeels aan het karakter van de viervoeter. Het scheelt ook vaak als je hond genoeg uitdagingen en beweging krijgt. Zo zal de hond eerder rustig in het huis zijn. Voor deze lijst is uitgegaan van honden die weinig beweging nodig hebben! Als je na het artikel nog niet uitgelezen bent kan je nog meer rustige honden vinden in het artikel 12 rustige hondenrassen!

1. Basset Hound

De Basset Hound is een kleine rustige hond die erg trouw, lief en volgzaam is. Deze viervoeter is dan ook een goede jachthond, maar naast dat ook een hele leuke familiehond! Door de goede reukvermogen van de Basset Hound is het goed in opsporen van spullen. Zo worden de honden gebruikt voor speurwerk bij de opsporingsdienst. Desondanks het plezier van het jagen heeft het dier niet veel beweging nodig en vind het prima om even lekker in het mandje te liggen! De hond is niet heel klein, lees voor grotere honden rassen 3 rustige honden: middelgroot

2. King Charles-spaniël

King Charles-spaniëls zijn honden die erg sociaal zijn en wat vooral heel handig is, makkelijk te trainen! Ze kennen een eigenkarakter en kunnen best eigenwijs staan. Gelukkig luisteren ze bij een goede opvoeding snel. Ze gedragen zich snel onderdanig naar het baasje en andere honden.  Het fijne aan de King Charles-spaniël is dat ze zich aanpassen aan de activiteit die ze krijgen. Ben je liever iemand die veel thuis is en weinig wandelt dan krijgt de viervoeter de zelfde interesses! Ideaal voor mensen die een hond willen met weinig, maar ook veel beweging.

3. Engelse Bulldog

Bijna iedereen kent deze kleine rustige hond wel.. De Engelse Bulldog! Een vrij opvallende hond vanwege zijn uitstraling. Verder is het dier rustig, lui en heeft weinig beweging nodig. Het is wel een hond die het fijn vind om in gezelschap te zijn met mensen. Ze passen dus prima bij een familie! Let wel op dat een Engelse Bulldog vaak veel gezondheidsproblemen heeft en dat ze een goede opvoeding nodig hebben. Onderzoek informatie over de Engelse Bulldog, voordat je er een aanschaft.

4. Lhaso Apso

Een moeilijk uitspreekbare naam, maar het zijn absoluut geen moeilijke honden als het gaat om beweging! De Lhaso Apso vind kleine wandeling prima en speelt niet veel. Het is wel een hond die intelligent, eigenwijs en trots op zichzelf is. De Lhaso Apso wordt ook veel gebruikt bij hondenshows. Let wel op dat de honden erg op zichzelf leven. Toch zijn ze zeker wel trouw aan hun baasje.

5. Pekingees

De hond met een pittig karakter de Pekingees. Hij oogt heel schattig, maar kan pittig zijn! Bij een goede opvoeding is het dier lief en trouw aan het baasje. Dit is een goed voorbeeld van een kleine rustige hond. Het dier heeft in het huis weinig aandacht nodig vanwege zijn eigen leven, daarnaast hebben Pekingezen geen lange wandelingen nodig. Ideaal voor mensen die een dier in het huis willen, maar er niet veel naar hoeven opkijken.

Hondenspeeltjes voor een kleine rustige hond

Voor rustige honden zijn vooral knuffels en kauwspeeltjes interessant. Het verschil tussen drukke en rustige honden is vooral dat een drukke hond graag veel met jouw wilt spelen. Daarom spelen rustige honden liever met een knuffel of kauwspeeltje. Daarmee kunnen ze namelijk ook rustig gaan liggen en een beetje op lopen kauwen. Daarnaast houden over het algemeen rustige honden ook van botten.